Dinamoviștii sunt cu moralul la pământ după ce astăzi, în ultima etapă a play-out-ului Ligii secunde, au ratat promovarea directă în Superligă. Conducători, antrenori, jucători și suporteri, cu toții sunt dezamăgiți, șocați, consternați, dar și îngroziți din cauza accidentărilor înaintea dublei decisive de la baraj cu FC Argeș.

„Am arătat ca o echipă care nu merită să fie în prima ligă”

FC Argeș prinde Dinamo într-o pasă extrem de proastă, realitate care însă nu trebuie să-i facă pe piteșteni să se culce pe-o ureche. Oricum, jocul alb-violeților lasă mult de dorit, evitarea pe ultima sută de metri a retrogradării directe fiind mai degrabă rezultatul norocului, ba chiar și al… VAR-ului, după cum susțin unii cârcotași (aici subiectul pe larg).

Revenind la Dinamo, ratarea promovării directe ca urmare a eșecului usturător de astăzi al „câinilor roșii” la Iași (1-4) și a victoriei, tot de azi, a Oțelului pe teren propriu cu Unirea Dej (1-0) l-a consternat pe președintele clubului bucureștean, Andrei Nicolescu. „Am arătat ca o echipă care nu merită să fie în prima ligă”, a afirmat el după înfrângerea cu Politehnica Iași. Sperăm că la fel va spune și după barajul cu FC Argeș!

„Noi am venit încrezători în forțele noastre, pentru că veneam după două meciuri în care am arătat bine. Dar se pare că nu suntem pregătiți să exprimăm această calitate pe o perioadă îndelungată. Nu am făcut un meci bun! A fost unul modest. Am arătat ca o echipă care nu merită să fie în prima ligă. Se întâmplă să fie și zile de genul acesta. Nici nu știu care e explicația. E foarte greu de explicat. (…) Mental, jucătorii erau concentrați în altă parte. Și ăsta a fost rezultatul.

Acum trebuie să ne păstrăm echilibrul. Eu încerc să păstrez grupul unit, grupul a dus Dinamo în acest moment. Credeam că ne vom califica azi, că vom face un meci bun. Dar și dacă am fi câștigat, tot nu era de ajuns”, declară președintele lui Dinamo pentru gsp.ro.

„Toate accidentările sunt grave. Asta ne îngrijorează pentru baraj”

Ce-a fost a fost! Dinamo nu mai poate întoarce mortul de la groapă, dar are o mare problemă în perspectiva dublei decisive cu FC Argeș: accidentările. Nu mai puțin de patru jucători de bază de la Dinamo s-au accidentat în confruntarea de astăzi de la Iași: Răzvan Patriche (liderul echipei), Neluț Roșu, Quentin Bena și Ahmed Bani.

„Toate accidentările sunt grave. Asta ne îngrijorează pentru baraj. Dar Dinamo va lupta până la capăt. Dinamo are șansele ei”, afirmă președintele clubului din București, Andrei Nicolescu, pentru gsp.ro.

Din același motiv, foarte îngrijorat este și antrenorul principal al „câinilor roșii”, Ovidiu Burcă (foto), acesta afirmând că FC Argeș are prima șansă: „La noi cred că e cel mai slab meci pe care l-am făcut în acest an (n.r. – meciul de azi cu Poli Iași). Absolut nimic nu a funcționat, s-au și accidentat mulți jucători, asta mă preocupă cel mai tare. Din păcate, am pierdut în acest meci câțiva jucători pe care probabil nu-i vom putea folosi la baraj. Bani, Bena, Patriche, Neluț Roșu, deja avem jumătate de echipă! Încercăm să-i refacem până atunci.

(…) Ne așteaptă barajul. Am încercat să ne organizăm pe parcurs, cu destul de multă întarziere, la începutul sezonului am pierdut multe puncte. A fost greu, ne așteaptă două meciuri de baraj în care trebuie să dăm totul. Una peste alta, cred că a fost un sezon bun pentru noi. Întotdeauna șansele sunt mai mici pentru echipele din Liga 2. E o diferență de valoare individuală, vom încerca să o suplinim poate prin dorința grupului”.

Luni se trage la sorți

Așadar, au promovat direct în Superligă Poli Iași și Oțelul Galați, în timp ce la barajul de promovare/menținere în prima ligă fotbalistică a țării vom avea confruntările FC Argeș-Dinamo și UTA-Gloria Buzău.

Piteștenii vor afla mâine (22 mai) ziua în care vor juca manșa tur cu Dinamo. De la ora 12:00, va fi trasă la sorți ordinea disputării jocurilor de baraj.

Primul baraj (meciul tur) se va juca duminică, 28 mai, de la ora 14:00, iar al doilea, luni, 29 mai, de la ora 20:00. Datele partidelor retur urmează să fie stabilite. (Sursă foto Ovidiu Burcă: dinamo1948.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *