Șeful brandului Dacia al Grupului Renault, Denis Le Vot, anunță că Dacia va trece complet la automobilul electric cât mai târziu posibil. Declarația este făcută în contextul în care Uniunea Europeană a hotărât ca din anul 2035 vânzarea de autoturisme noi cu motoare pe combustie să fie interzisă. Denis Le Vot anunță și cum va arăta viitoarea gamă electrică Dacia.

„Vom electrifica gama noastră. Întrebarea importantă nu este dacă, ci când. Iar răspunsul este: cu cât mai târziu, cu atât mai bine. Trăim sub umbrela fratelui nostru mai mare, Renault, în special în ceea ce privește obiectivele de CO2, dar când vom electrifica, toate opțiunile vor fi pe masă. Datorită Renault, totul este de top – platforme hibride, hibride plug-in, pur electrice”, declară șeful brandului Dacia pentru publicația britanică Auto Express, citată de G4Media.

„Avem de făcut o alegere, pentru 2028, când va fi timpul pentru un nou Sandero. Dar vom supune această decizie la aceeași interogare ca tot ceea ce facem. Așa ajungem să avem o mașină precum Spring, pe care nimeni altcineva nu o face. Este micuță, are mai puțin de patru metri lungime, cântărește mai puțin de o tonă. Asta înseamnă că o putem deplasa cu o baterie de 27,5 kWh, iar asta ne ajută să menținem costul la puțin peste 21.000 de euro. Nu veți traversa Anglia cu el, probabil. Dar arată cum electrificarea noastră trebuie să se bazeze pe aceleași principii de bază. Trebuie să ne gândim la centrul Andaluziei sau la insulele grecești, pentru că oamenii de acolo nu vor avea aceleași cerințe precum cumpărătorii din Stuttgart sau Londra”, afirmă Denis Le Vot.

Potrivit sursei citate, viitoarele autoturisme Dacia din gama electrificată vor avea prețuri competitive mulțumită unor diverse metode, ca de exemplu timpul mai lung de încărcare a bateriei: „Este o alegere cu patru roți, iar dacă încărcarea peste noapte cu viteză mai mică de încărcare înseamnă că poți economisi 2.000 de euro, atunci clienții noștri, mulți oameni, vor dori să facă acest lucru”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *