Consiliul Local Pitești se reunește astăzi în ședință extraordinară în plen, potrivit unui anunț publicat de Primărie. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre referitor la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

Printre altele, în proiectul propus de Primărie se prevede ca asociația să fie condusă de un Consiliu Director, format din președinte, vicepreședinte și trei membri numiți de Adunarea Generală pentru o perioadă de patru ani.

Președinte ar urma să fie primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Amănunte despre proiect puteți citi AICI.

Pe 25 martie, Consiliul Local a aprobat asocierea municipiului Pitești cu alte localități în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Ca urmare a demersului, autobuzele Publitrans (societatea de transport public de călători a municipalității piteștene) ar urma să circule și pe rutele Pitești – Bradu, Pitești – Bascov și Pitești – Mărăcineni (și retur). Datele de la care autobuzele Publitrans ar urma să circule pe rutele respective încă nu au fost stabilite.

„Din ADI Transport fac parte în acest moment 4 localități, deoarece numărul autobuzelor aflate în patrimoniul Publitrans nu ne permite multe trasee, însă în curând flota de autobuze va crește și alte localități se pregătesc să intre în zona metropolitană de transport. Și-au exprimat deja intenția Ștefănești, Moșoaia, Oarja, Albota, Budeasa și Merișani.

Chiar dacă nu se va întâmpla de mâine, apreciem că din toamnă vom avea și noi o zonă intercomunitară funcțională și pe transport. Este primul pas spre creșterea calității vieții cetățenilor din municipiu și din localitățile limitrofe. Avem un calendar de dezvoltare, pe care împreună îl respectăm”, afirma la sfârșitul lunii martie primarul Gentea.

Amintim că din Asociație fac parte deocamdată municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni + Consiliul Județean Argeș.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *