FC Argeș a pierdut (și) meciul din această seară, disputat cu FC Hermannstadt în deplasare, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Gazdele au câștigat cu 1-0 (0-0), prin golul marcat de Scarlatache în minutul 68.

Despre partidă nu sunt multe de comentat. Înfrângerea a venit la capătul unui joc slab al piteștenilor, care au dat impresia că nici nu pot și nici nu vor mai mult. Este impresia pe care suporterii – cu amărăciune, dezamăgire și furie – au trăit-o în ultimele trei etape ale play-out-ului. Eșecurile pe bandă rulantă – mai întâi cu Viitorul, apoi cu Dinamo și azi cu Sibiul – par inexplicabile după precedentul parcurs excelent al alb-violeților. Atât de inexplicabile încât suporterii au ajuns să creadă că în toate cele trei meciuri elevii lui Ianovschi și Prepeliță au mimat fotbalul, în cel mai vulgar și urât sens al cuvântului.

FC Argeș a pierdut în această seară nu doar un meci, ci și participarea la barajul pentru Conference League (prima partidă a barajului va fi disputată de Chindia Târgoviște și Viitorul). După felul în care FC Argeș (NU) a jucat în ultimele trei etape, visul european a fost, mai degrabă, o dorință sinceră a suporterilor decât o ambiție temeinică a fotbaliștilor din Trivale. Nicio secundă de la eșecul cu Viitorul încoace fotbaliștii de la FC Argeș nu au părut interesați de barajul către Europa. Probabil nici conducerea clubului.

FC Argeș și-a îndeplinit obiectivul: a scăpat de retrogradare. Suporterii nu se bucură, însă. Sunt triști. Frustrați. Furioși. Atunci când crezi că echipa ta de suflet, în care investești emoții și încredere, trebuie să își dorească mai mult, căderea în gol din ultimele trei etape a avut forța unei lovituri de măciucă în moalele capului.

Poate că FC Argeș nu ar fi trecut de barajul pentru Conference League. Dar, dacă ar fi ajuns la baraj și dacă la baraj alb-violeții ar fi mâncat pământul într-o încercare onestă – chiar și cu minime șanse de reușită – de a prinde un loc în fotbalul european, toți am fi spus Jos pălăria! Pentru că, în definitiv, asta vor suporterii – înainte de toate – de la echipa lor de suflet: dăruire, ambiție la superlativ, onestitate. Deocamdată, în Pitești fotbalul are obiective și ambiții mărunte. Jucăm tot la „matineu”, deși cu nocturna aprinsă.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *