Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o avertizare. Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 06:00 – 1 martie 2021, ora 12:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte. Se vor înregistra viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie), vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire care se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *