Structura anului școlar a fost schimbată, a anunțat cu puțin timp în urmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Noua structură a fost stabilită prin Ordin de ministru și va fi valabilă începând din anul școlar 2021-2022. Primul semestru se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că va crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară (pentru grădinițe și învățământul primar, sigur, se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie), dar semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă și va avea o durată de 14 săptămâni.

Semestrul II va avea o durată de 20 de săptămâni, dintre care o săptămână va fi Școala Altfel. În semestrul II va fi săptămâna destinată Școlii Altfel.

Deci, 14 cu 20, cu excepțiile de rigoare: 14 cu 18 pentru că anii terminali au 32 de săptămâni în loc de 34 și la filiera tehnologică sunt alte excepții, care vor fi făcute publice odată cu apariția (n.r. – Ordinului de ministru) dacă nu astăzi, mâine, în Monitorul Oficial”, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Materia va fi în așa fel structurată încât să fie perfect adaptată duratei celor două semestre. Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui făcută într-o perioadă mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sunt convins că fiecare cadru didactic va găsi soluții în beneficiul elevilor”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *