Update, ora 21:00

La această oră, sunt confirmate 573 de cazuri de COVID la elevi (244) și angajați ai școlilor – cadre didactice, personal nedidactic (329), în întreaga țară.

Știrea inițială, ora 13:50

În județul Cluj, 17 clase și grupe au activitatea suspendată după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus la copii. Tot în Cluj, 30 de angajați ai școlilor sunt în izolare la domiciliu, fie infectați, fie contacți direcți ai unor persoane confirmate cu noul coronavirus.

Anterior, într-o școală din Sectorul 6 din București un elev a fost, de asemenea, depistat cu COVID-19. Tot în Capitală, în alte trei școli din sectorul 4, trei elevi au fost diagnosticați pozitiv. Pozitiv a fost diagnosticat și un cadru didactic de la o altă școală din Capitală.

Și în județele Gorj și Alba au fost raportate infectări în rândul elevilor și al dascălilor.

Cel puțin deocamdată, în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș nu s-a înregistrat niciun caz de COVID, în rândul copiilor sau al cadrelor didactice, de la reluarea fizică a cursurilor pe data de 8 februarie 2021.

”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”, potrivit autorităților. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *