Tarifele în Mioveni la apă și canalizare vor fi majorate substanțial, de la 1 octombrie 2023. Informația a fost furnizată, cu puțin timp în urmă, de primarul orașului, Ion Georgescu.

„Având în vedere evoluția costurilor generate în cadrul procesului de potabilizare a apei livrate, furnizorul, SC Automobile Dacia SA, a solicitat și a obținut din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației o decizie de majorare a tarifului/mc la apa potabilă furnizată.

Majorarea tarifului este motivată de creșterea costurilor față de ultima actualizare a prețului, din anul 2003, cu o valoare de 123% a costurilor cu energia electrică, o creștere cu 78% a prețului la apa brută livrată de Apele Române și o creștere cu 65% a costurilor materiale”, susține primarul (foto).

Care vor fi noile tarife

„În baza deciziei Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, Consiliul Local Mioveni va analiza propunerea ca, începând cu data de 01.10.2023, prețul la apa potabilă produsă, transportată și distribuită în orașul Mioveni practicat de Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL să se majoreze de la 5,14 lei/mc, exclusiv TVA, la nivelul de 6,99 de lei/mc, exclusiv TVA.

Pe cale de consecință, se va analiza și propunerea de modificare a tarifului pentru canalizare-epurare pentru orașul Mioveni practicat de S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, de la 4,34 de lei/mc, exclusiv TVA, la nivelul de 5,97 de lei/mc, exclusiv TVA, începând cu data de 01.10.2023”, precizează Ion Georgescu.

Potrivit sursei citate, „majorarea prețurilor/tarifelor la apă/canalizare pentru orașul Mioveni este necesară pentru a asigura funcționarea serviciilor publice pe criterii de rentabilitate și eficieță economică, fiind necesară corelarea lor cu evoluția generală a prețurilor din economie, precum și cu alte cheltuieli de operare și exploatare”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *