Administrația Lasconi mizează imperativ pe atragerea de fonduri europene pentru modernizarea Câmpulungului. Primarul municipiului și echipa sa au lucrat la un nou proiect pentru materializarea căruia speră că va obține bani europeni.

Este vorba despre un proiect pentru extinderea cu mai bine de 40 de kilometri a rețelei de canalizare în Câmpulung. Beneficiari ai proiectului, proiect care va fi depus pentru finanțare în această săptămână, sunt aproape 10.000 de câmpulungeni, adică o treime din populația orașului.

„Este un proiect greu, dar esențial. Pentru mine fiecare stradă este importantă, pentru că fiecare câmpulungean are dreptul să trăiască în condiții civilizate.

Ca să vă faceți o idee ce înseamnă asta: lucrările de canalizare în Câmpulung au început în anul 1952. Adică, în 71 de ani s-au executat 90 de kilometri de canalizare. Dacă obținem finanțarea din bani europeni, o să facem împreună, în maximum trei ani, 40 de kilometri de rețea de canalizare nouă”, afirmă primarul Câmpulungului, Elena Lasconi.

Extinderea rețelei de canalizare vizează 38 de străzi: Șoseaua Națională, Drumul Morii, Valea Unchiașului, Islaz, Drumul Godeni, Valea Tiții, Băloaica, Frații Săndescu, Boboc, Mărcuși, Valea Ursului, Drumul Uzinei, Grădiște, Giugești, Ocnei, Fătulești, Decovilului, Coasta Grui, Plăieși, Drăcești, Richard, Măgurii, Calea Măgurii, Poligonului, Grigore Alexandrescu, Chilii, Livadiei, Furnicii, Mircești, Stănoi, Petre Zamfirescu, Dr. Nicolae Fălcoianu, Traian, Calea Pietroasă, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, C.A. Rosetti și B.P. Hașdeu.

„Pe străzile de mai sus pe care nu există rețea de apă vom introduce și rețea de apă.

Viziunea mea este că în perioada în care vom face aceste lucrări vom pregăti documentația necesară pentru asfaltare. Doar așa vom face lucruri trainice. O stradă reabilitată ca la carte peste o infrastructură nouă de apă, canal, gaze ar trebui să țină 15-20 de ani. Refuz să lucrez așa cum s-a făcut până acum”, spune Elena Lasconi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *