Atragerea de fonduri europene, aceasta este cheia pentru modernizarea municipiului Câmpulung Muscel. O spune primarul Elena Lasconi.

„Ce am promis, am făcut. Cuvântul meu e contract. Salvarea noastră sunt fondurile europene. Doar așa putem reconstrui Câmpulungul. În doi ani am adus la bugetul local 250 de milioane de lei din fonduri europene, taxele și impozitele dumneavoastră pe 25 de ani. Ați avut încredere în mine și pentru asta vă mulțumesc! Rezultatele sunt incredibile, chiar istorice. Împreună, am reușit!”, afirmă primarul Lasconi într-un mesaj către câmpulungeni.

Elena Lasconi (USR) dă publicității și un grafic din care reiese schimbarea majoră pe care contractele cu finanțare europeană au adus-o bugetului municipiului Câmpulung: „Priviți acest grafic simplu. Dacă în 2017 peste 80% din buget era folosit pentru funcționarea instituției și mai puțin de 20% pentru dezvoltarea orașului, anul acesta, după ce am semnat peste 30 de contracte de finanțare europeană, am întors cifrele în favoarea comunității. Mai exact, pentru dezvoltare merg aproape 80% din bani și pentru funcționare puțin peste 20%.

În 2017 erau alocate 15 milioane pentru a investi concret în oraș, iar anul acesta avem de 15 ori mai mulți bani din fonduri europene: 222 de milioane de lei”.

Câmpulungul devine astfel un model de succes din punct de vedere al atragerii de bani europeni. „În condițiile în care guvernanții se plâng că nu se accesează fonduri europene, noi, aici la Câmpulung, am devenit un model de succes.

Asta e bine pentru Câmpulung, dar e rău pentru vechea clasă politică, pentru simplul motiv că nu e bine să faci. Acesta este motivul pentru care sunteți bombardați și o să se încerce din ce în ce mai tare intoxicarea voastră cu știri false, mincinoase, plătite de PSD și PNL, pentru discreditarea mea. Pe mine nu mă deranjează, pentru că știu cine sunt și ce fac și nu o să le dau apă la moară. De ce? Simplu: cei slabi se agață de cei puternici ca să conteze în peisaj”, conchide primarul municipiului Câmpulung Muscel.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *