Consiliul Local (CL) va aproba în ședința sa ordinară în plen de mâine, 23 decembrie 2020, documentațiile de avizare (proiectare) pentru lărgirea a două segmente de străzi din Pitești: Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal (la ieșirea din oraș către comuna Bradu) și Tineretului în zona Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”.

Lucrările ar urma să fie finanțate prin bugetul local al Piteștiului pentru anul 2021. Imediat ce vor fi stabilite termenele de execuție, Pitești 24 va publica informația.

Devizul pentru lărgirea străzii Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal este estimat la 3.018.573,63 de lei, iar pentru lărgirea străzii Tineretului – la 775.967,37 de lei (ambele sume includ TVA).

Pe Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal (la intersecția cu DJ 659, spre comuna Bradu) ar urma să fie amenajat și un sens giratoriu, în parteneriat cu Primăria Bradu și Consiliul Județean Argeș. De ani buni, șoferii și localnicii solicită luarea unor măsuri, pentru că actuala configurație a zonei nu mai permite un trafic rutier fluent, ba chiar conduce la blocaje. Deși prevăzută inițial pentru 2020, investiția încă nu a fost realizată.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *