Urbanistic, după 1990, Piteștiul s-a dezvoltat haotic, nu de puține ori cu încălcarea celor mai elementare reguli în domeniu. Și din punct de vedere al esteticii urbane, a fost și este haos.

În acest context, viceprimarul Mihai Mihăilescu și grupul consilierilor locali de la USR propun constituirea în Pitești a unei comisii tehnice de estetică urbană, alcătuită exclusiv din specialiști. În sfârșit, ar exista premisele ca haosul urbanistic din Pitești să fie stopat, determinându-se o schimbare în bine mult așteptată la acest capitol.

Comisia, spune viceprimarul, va elabora un regulament, cu criterii estetice clare în ceea ce privește publicitatea stradală, fațadele clădirilor, activitățile comerciale și cromatica. Aceeași comisie va urmări și felul în care este respectat regulamentul, urmând să decidă care proiecte ar încălca estetica urbană și să ceară modificarea sau respingerea acestora.

Propunerea viceprimarului Mihai Mihăilescu și a grupului consilierilor locali de la USR este ca din comisie să facă parte doar arhitecți, iar comisia să fie condusă de arhitectul-șef al municipiului Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *