Administrația Lasconi a depus un proiect pentru finanțare prin PNRR care prevede amenajarea în Câmpulung Muscel, în premieră în acest oraș, a 50 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Orașul va scăpa astfel de tomberoanele inestetice.

„Până la sfârșitul anului viitor vom înlocui toate tomberoanele inestetice din oraș cu insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor. Aceste insule sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat și se închid ermetic, evitându-se astfel și mirosul neplăcut.

Practic, fiecare câmpulungean arondat la astfel de insule ecologice va avea o cartelă de acces. Vom evita astfel depozitarea necontrolată a deșeurilor de către persoane neautorizate. Fiecare insulă va fi monitorizată video, iar cei care încearcă să arunce gunoi ca până acum o să fie amendați. Trebuie să înțelegem că civilizația înseamnă educație și responsabilitate.

Digitalizarea modulelor ne oferă informații privind volumul și tipurile de deșeuri descărcate de locuitorii din Câmpulung Muscel”, informează Elena Lasconi, primar al municipiului Câmpulung.

Valoarea proiectului depășește 4 milioane de euro.

La cele 50 de insule ecologice digitalizate (fiecare cu câte 5 containere) vor fi colectate separat deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale.

Insulele ecologice vor funcționa în proximitatea locuințelor, pe bază de cartelă de acces, ceea ce va împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate. Cartelele urmează să le fie distribuite locuitorilor din zonele în care vor fi amplasate insulele ecologice digitalizate (zonele urmează să fie stabilite).

Sistemul digital va permite strângerea de informații cu privire la volumele şi tipurile de deşeuri colectate. Fiecare insulă ecologică trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *