În Pitești vor fi instituite benzi de circulație dedicate exclusiv transportului în comun (autobuzelor Publitrans).

Potrivit unei legi adoptate în această săptămână de Camera Deputaților (legea privind mobilitatea urbană durabilă), toate municipiile reședință de județ au obligația să instituie astfel de benzi până la 1 noiembrie 2026.

„Municipiile reședință de județ au obligația să instituie, până la data de 1 noiembrie 2026, benzi dedicate transportului în comun, în baza prevederilor planului de mobilitate urbană durabilă, pentru liniile de transport public cu o viteză medie de deplasare mai mică de 15 km/h.

Prin bandă dedicată se înţelege banda de circulaţie destinată anumitor moduri de transport având rolul de a le separa de alte moduri de transport, astfel permiţându-le să se deplaseze prin zone aglomerate mai rapid şi mai eficient”, se arată în legea adoptată de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, și trimisă vineri pentru promulgare la Președintele României.

Dacă în alte orașe mari ale țării există deja benzi de circulație destinate transportului în comun, pentru Pitești va fi o premieră. AICI AMĂNUNTE DESPRE LEGE

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *