Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești și, respectiv, a Consiliului Județean Argeș, instituția care administrează spitalul, nu au avut până acum nicio reacție publică la scandalul declanșat în urma postării de azi dimineață a medicului Andrei Găitan (aici postarea doctorului). În schimb, și acesta târziu, reacționează prefectul Radu Perianu.

Prefectul de Argeș anunță că va fi sesizat Ministerul Sănătății pentru ca la Spitalul Județean de Urgență din Pitești să fie trimis corpul de control al ministrului Alexandru Rafila.

„Este de neacceptat să faci naveta sute de kilometri ca să tratezi pacienți în Argeș și să fii tratat mizerabil! Sunt indignat să aflu situația medicului Andrei Găitan și vreau să aflu dacă este rea-voință, lipsă de respect, dar și nerespectarea legii!

Voi face un demers instituțional către Consiliul Județean Argeș, pentru că vreau să ajungă la mine informații clare: câte locuințe de serviciu sunt disponibile în județ pentru medici, cum se dau și cui! Trebuie să știe fiecare argeșean. Nu voi tolera abuzuri!

Am discutat această problemă cu Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care mi-a transmis că va sesiza Ministerul Sănătății și va solicita să fie trimis corpul de control al ministrului la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Situația nu poate rămâne așa! Iar pe viitor nu se mai poate repeta!”, afirmă prefectul Radu Perianu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.