Un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului (din anul 2018) cu privire la activitatea cluburilor, barurilor de noapte, restaurantelor etc. din Pitești a fost pus în dezbatere publică de Primărie.

Potrivit proiectului, cluburile, restaurantele, terasele etc. din Pitești care organizează petreceri, spectacole ș.a.m.d. pot funcționa DOAR cu acordul scris al proprietarilor de locuințe cu care se învecinează.

Mai mult, conform sursei citate, dacă nu respectă noua regulă și în cazul în care se primesc reclamații că dau muzica la maxim și fac zgomot care tulbură liniștea publică, cluburile, restaurantele, terasele respective riscă să li se anuleze autorizația de funcționare.

„Unitățile cu profil de divertisment – cluburi tip disco-bar, discotecă, baruri de noapte, unitățile de alimentație publică cu caracter de recreere și divertisment în care se desfășoară spectacole complexe cu valoare artistică deosebită, terasele sau grădinile de vară, precum și restaurantele care oferă, pentru crearea unei atmosfere recreative, programe artistice sau alte mijloace de distracție:

a)pot funcționa numai cu acordul scris al proprietarilor imobilelor cu destinație de locuință cu care se învecinează ca hotar/calcan, iar prin activitatea lor nu afectează liniștea și dreptul la odihnă al acestora;

b)pentru „autorizațiile privind desfășurarea activităților înregistrate în grupele CAEN 561-Restaurante, 563-Baruri și alte activități recreative și distractive” valabile la data aprobării prezentei hotărâri, titularii autorizațiilor au posibilitatea să obțină acordul scris al vecinilor în termen de 10 zile lucrătoare;

c)în situația nerespectării prevederii cuprinse la litera b și a apariției reclamațiilor întemeiate, care sunt completate cu documente legal valabile întocmite de instituțiile competente, primarul municipiului Pitești, prin dispoziție, poate anula autorizația în cauză”, se arată în proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive, Primăria precizează că s-a pornit de la un caz concret: „Serviciul Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale ne face cunoscut că sunt numeroase sesizări la nivelul instituției privind activitatea de alimentație publică a agentului economic Anio Ana Party SRL, cu punctul de lucru situat în Pitești, strada Grigorești, nr. 6, și, prin urmare, solicită luarea în considerare a unei posibilități legale privind modificarea condițiilor de autorizare a agenților economici care au activități din grupele CAEN 561, 563 și 932, respectiv solicitarea unui acord al vecinilor direct afectați, conform programului de funcționare solicitat”.

După încheierea perioadei de 10 zile în care se află în dezbatere publică, proiectul urmează să fie supus votului în Consiliul Local Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *