Clubul Taboo din centrul Piteștiului (Piața Muntenia) a fost amendat cu 100.000 de lei și închis temporar în urma unui control făcut de ISU Argeș. Controlul a avut loc în minivacanța de Rusalii.

„Inspectorii de prevenire au desfășurat 6 controale pentru respectarea cerințelor de securitate la incendiu de către operatorii economici din sfera activităților de comerț, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente, restaurante, precum și unități de cazare, din județul nostru.

Încă din startul acestor activități, colegii noștri au identificat și dispus oprirea funcționării și utilizării unui spațiu cu destinație comerț-club, stabilit ca sală aglomerată pe timpul unui control tematic inopinat.

Această măsură s-a aplicat pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate a operatorului economic din centrul municipiului Pitești, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție prin neasigurarea numărului minim de căi de evacuare prevăzute de reglementările tehnice în vigoare, precum și depășirea cu peste 10% a numărului maxim de utilizatori față de valoarea maximă de referință a locației.

Pentru respectivul operator economic s-a aplicat și o sancțiune contravențională principală constând într-o amendă în cuantum de 100.000 de lei și sancțiunea complementară privind oprirea funcționării și utilizării spațiului respectiv, aplicându-se sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, informează ISU Argeș. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *