Italienii de la Astaldi și-au retras contestația cu privire la licitația pentru proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu-Tigveni a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu, anunță Asociația Pro Infrastructura.

Retragerea este ca urmare a măsurilor de remediere adoptate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la documentația de atribuire, foarte dur criticată de italieni.

Totodată, CNAIR a prelungit până pe 10 martie 2022 termenul în vederea depunerii ofertelor pentru adjudecarea contractului:

Detalii AICI despre criticile aduse de italieni.

Contractul are o valoare de 5,3 miliarde de lei (fără TVA).

Pe secțiunea Cornetu-Tigveni, în lungime de 37,4 km (km 44+500 – km 81+900, în județele Vâlcea și Argeș), ar urma să fie construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, un nod rutier la Cornetu și un altul la Văleni și un ecoduct în zona localității Călinești.

Potrivit contractului, constructorul care va fi desemnat câștigător va avea la dispoziție 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru realizarea lucrărilor. Garanția va fi de 60 de luni. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Amintim că CNAIR va avea de ales între 6 oferte, după preselecție:

1.ASOCIEREA STRABAG S.R.L. – ACCIONA CONSTRUCCION S.A.;

2.ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER S.A.;

3.ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD S.R.L.;

4.IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA;

5.MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.S.;

6.MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.