Ediția din acest an a Raliului Argeșului va începe miercuri, 8 mai, cu recunoașterile probelor speciale, recunoașteri care se vor încheia joi după-amiază.

Ziua de joi va aduce primele schimbări importante în programul raliului, cu shakedown-ul care se va desfășura, în premieră, în apropiere de comuna Albota, în intervalul orar 14:00 – 18:00. La doar 10 kilometri de centrul municipiului Pitești, sesiunea de teste va fi o noutate atât pentru echipaje, cât și pentru fanii care vor lua primul contact cu mașinile în regim de concurs.

Tot joi, 9 mai, este programat și, probabil, cel mai îndrăgit moment al raliului: startul festiv, care va debuta la ora 19:30 în Piața Primăriei din Pitești. Toate echipajele vor fi prezentate publicului, urmând apoi să defileze în centrul municipiului, în aplauzele fanilor care își vor putea face fotografii cu mașinile de concurs și care vor primi autografe de la piloți și copiloți.

Startul efectiv de vineri, 10 mai, va aduce o altă noutate: mașinile de concurs și echipajele vor fi transportate din Pitești la Conacul Ursului, de unde vor porni într-o serie de patru probe, o adevărată zi de competiție. După parcurgerea clasicelor speciale „Transfăgărășan” (14,45 de km) și „Barajul Vidraru” (23,50 de km), concurenții se vor deplasa în zona Câmpulung pentru proba „Godeni” (10,69 de kilometri), ca mai apoi să parcurgă o variantă de traseu nouă a superspecialei din Pitești, amplasată în apropiere de fostul stadion “Nicolae Dobrin”. Ziua se va încheia după 50 de kilometri de probă specială, cu o vizită în parcul de service din Pitești, unde echipele tehnice vor putea fi urmărite în acțiune pe durata celor 45 de minute permise pentru reparații și setări.

În a doua zi a Raliului Argeșului, pe 11 mai, echipajele vor înfrunta Transfăgărășanul pentru a doua oară, dar abia după ce vor parcurge speciala „Berevoești” (10,69 de km). Mai apoi acțiunea se va muta pe cele două probe în urcare între Barajul Vidraru și Conacul Ursului, „Lacul Vidraru” (23,50 de km) și „Piscu Negru” (14,45 de km), urmate de o vizită de 30 de minute în parcul de service din zona montană.

Competiția se va încheia cu parcurgerea celor două speciale în coborâre, „Transfăgărășan 2” (14,45 de km) și „Barajul Vidraru 2” (23,50 de km), care va conta și drept Power Stage, probă care le oferă puncte suplimentare celor mai rapide echipaje.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 11 mai, de la ora 20:30, în Piața Primăriei Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *