După ce viitorul nou Executiv PSD-PNL va fi învestit, liderii județeni ai celor două partide vor începe negocierile pentru funcțiile politice guvernamentale din Argeș.

Potrivit unor surse din PSD, liderul județean Ion Mînzînă (foto) va cere ca o funcție de subprefect să le revină social-democraților. Pesediștii încă nu au stabilit numele viitorului subprefect.

Persoana care va fi desemnată de PSD ar urma să îl înlocuiască în postul de subprefect pe Lucian Ionescu (PNL). Acesta va fi „sacrificat” de prefectul Radu Perianu (PNL), liderul de facto al liberalilor argeșeni, la viitoarele negocieri cu pesediștii, în condițiile în care Ionescu a făcut parte din tabăra Miuțescu-Orban.

Celălalt subprefect, Dragoș Predescu, recent numit, este de ani buni mâna dreaptă a lui Perianu și, la fel ca Perianu, face parte din „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu.

Aceleași surse spun că PSD nu ar fi interesat să preia funcția de prefect de Argeș. Ion Mînzînă și oamenii lui din PSD ar considera-o o funcție mai mult simbolică. În plus, PSD deține, prin Mînzînă, președinția Consiliului Județean (CJ) Argeș. Cu prefect liberal și președinte de CJ pesedist, social-democrații ar aprecia că se asigură un echilibru al puterii între cele două partide la acest nivel administrativ-politic.

Pesediștii vor cere un post de subprefect pentru reprezentare politică în conducerea Prefecturii Argeș și ca să știe ce se întâmplă zi de zi în Instituția prefectului liberal.

Amintim că PSD și PNL ar urma să negocieze și cele două posturi de viceprimar al municipiului Pitești (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *