După ce PSD și PNL vor bate palma pentru o guvernare comună, cei doi actuali viceprimari ai Piteștiului ar urma să fie schimbați. Este scenariul care deja se vehiculează în mediile liberalo-pesediste din Argeș.

Potrivit scenariului, odată formată o nouă majoritate, PSD-PNL, în Consiliul Local Pitești, va rămâne doar o chestiune de timp până la mazilirea din funcții a lui Gelu Tofan (PNL – aripa Miuțescu) și Mihai Mihăilescu (USR).

În locul lui Tofan ar urma să fie ales Mihai Coteț (PNL – aripa Perianu, economist și om de afaceri), iar în locul lui Mihăilescu, un pesedist, Dumitru Tudosoiu (profesor și fost inspector școlar general al județului).

Gelu Tofan oricum are probleme penale (aici amănunte) și oricum face parte din gruparea din PNL care l-a susținut pe Ludovic Orban. Pe de altă parte, potrivit ofertei electorale din 2020 a liberalilor, funcția ar fi trebuit de la bun început ocupată din partea PNL de Mihai Coteț.

Mihai Mihăilescu ar pierde funcția de viceprimar exclusiv ca urmare a noii majorități guvernamentale care se configurează la București și a intrării USR în opoziție.

PSD va avea astfel în Pitești și funcția de primar (Cristian Gentea), și o funcție de viceprimar (Dumitru Tudosoiu).

Liderii din Pitești ai celor două partide vor negocia funcțiile de viceprimar după ce PSD și PNL vor face noul guvern.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *