A fost protest în această seară în municipiul Pitești și zona Bascov.

Reprezentanți ai transportatorilor argeșeni au participat la un protest spontan. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele sociale și s-au adunat în diverse puncte ale orașului (parcarea Carrefour, stadion), după care au plecat cu autovehiculele în coloană, deplasându-se pe principalele artere de circulație ale Piteștiului.

Pe tot parcursul protestului, unul pașnic și fără incidente, șoferii au claxonat. Coloana de mașini, care a fost însoțită de echipaje de la Poliție și Jandarmerie, a ieșit din oraș pe autostrada Pitești-București. Protestatarii din Argeș li se vor alătura colegilor lor care protestează în apropierea Capitalei, aceștia din urmă nefiind lăsați de autorități să intre în București.

Transportatorii argeșeni, ca și colegii lor din întreaga țară, au mai multe nemulțumiri. Cele mai importante sunt prețurile mari la RCA și la carburanții auto, dar și taxele noi. Asigurări mari, avem accize, taxe de drum, impozite și toate astea ne-au ajuns până la os. Protestul se vede că a început din țările occidentale. Dacă nici ălora nu le este bine, la noi deja este fundul sacului, suntem rupți de tot, reclama unul dintre participanții la protestul transportatorilor.

În această săptămână, transportatorii, dar și fermierii din diverse zone ale țării au declanșat proteste spontane, ieșind în număr mare cu utilaje, camioane, tractoare, TIR-uri pe drumurile naționale.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *