Update ora 13:15: „În această dimineață, prefectul Emanuel Soare a avut o întâlnire cu reprezentanții producătorilor agricoli care își comercializează marfa în piețele din Pitești. S-au purtat discuții punctuale pe problemele semnalate de către producătorii agricoli, s-au analizat soluțiile propuse ieri în ședința susținută de prefect cu reprezentanții primăriilor care au în subordine piețe agroalimentare și s-au identificat soluții individualizate pentru fiecare sector comercial în parte (legume și fructe, lactate, carne).

Comercianții au agreat soluțiile identificate pentru ca activitatea lor să poată continua, iar prefectul i-a asigurat că acestea vor fi implementate în cel mai scurt timp. Piețele urmează să fie reorganizate astfel încât activitățile comerciale să se desfășoare în spații deschise conform prevederilor HG 935/05.11.2020. Totodată, prefectul Emanuel Soare le-a garantat acestora că nu își vor pierde standurile, ba chiar au fost identificate posibilități prin care să se poată crește numărul de standuri în piețele nou organizate.

Prefectul a transmis o circulară către primăriile care au în subordine piețe agroalimentare sau au autorizat asemenea activități private, în care le solicită acestora să ia de îndată măsuri pentru a asigura condiții corespunzătoare pentru comercianții agricoli, cum ar fi montarea de corturi sau alte structuri care să asigure un acoperiș deasupra locului în care producătorul își expune produsele, asigurarea accesului la curent electric, asigurarea unor surse de încălzire, etc.”, transmite Instituția Prefectului Argeș.

Zeci de producători și comercianți agricoli protestează în această dimineață în Piața „Vasile Milea” din centrul Piteștiului.

Protestul a fost determinat de decizia autorităților de a restricționa vânzarea produselor în piețele agroalimentare, în scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

La protest iau parte și comercianți din Bazarul „Gheorghe Lazăr” din Pitești, bazar care a fost închis astăzi de autorități. „La noi s-a făcut distanțare: e comerciantul, doi-trei mese libere, apoi iar comerciant și alte trei mese libere. Nu înțelegem de ce au închis bazarul. Bazarul l-au închis, dar magazine ca cele din John, Auchan sau Carrefour au rămas deschise! De ce dublă măsură?”, a declarat un protestatar pentru Pitești24.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *