Astăzi, 8 noiembrie 2020, prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit la Prefectură cu reprezentanții primăriilor de municipii, orașe și comune din Argeș care au în subordine piețe agroalimentare sau care au autorizat asemenea activități private. Scopul întâlnirii: producătorii agricoli locali să își poată comercializa produsele în continuare, în contextul închiderii, de mâine, a piețelor agroalimentare din spațiile închise.

„Soluțiile propuse au fost următoarele:

• unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis;
• acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective;
• în cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor.

În urma analizării soluțiilor, au fost identificate modalitățile de punere în aplicare a acestora pentru fiecare piață agroalimentară în parte, astfel încât toți producătorii locali vor avea posibilitatea de a-și comercializa marfa în continuare. În plus, au fost găsite soluții pentru a crește numărul de standuri în care producătorii agricoli locali să își poată comercializa produsele.

În acest moment, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș se află în piețele din județ, pentru a agrea cu fiecare administrator de piață modul în care vor implementa soluțiile identificate.

Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli locali, se vor organiza piețe volante temporare, în spații care vor fi identificate pe raza fiecărei localități în parte.

Vom reveni cu detalii referitoare la modul de organizare și funcționare a fiecărei piețe din județul Argeș”, a informat cu puțin timp în urmă Instituția Prefectului.

La rândul ei, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor precizează că „se va aplica unul dintre cele 3 scenarii în toate piețele din municipiile, orașele si comunele județului, astfel încât atât producătorii particulari, cât și comercianții să își poată continua activitatea de comerț cu produse agroalimentare:

-scenariul 1 – rabatarea pereților laterali;

-scenariul 2 – scoaterea meselor în spațiile publice deschise;

-scenariul 3 – amplasarea de piețe volante.

În cursul zilei de 09.11.2020 vom prezenta pentru fiecare piață scenariul după care acestea vor funcționa”, anunță instituția condusă de directorul executiv Sorin Sorescu. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *