Salariații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Argeș au protestat astăzi, 11 decembrie, oprind lucrul între orele 10:00 și 11:00.

Protestatarii cer să primească salarii egale cu ale colegilor lor din administrația centrală. „În ciuda tuturor promisiunilor care ne-au fost făcute de-a lungul timpului și a asigurărilor primite, mai ales în ultima perioadă, că se va proceda la egalizarea salariilor, urmând ca un angajat din teritoriu să primească salariu la același nivel cu un angajat al aparatului central dacă ocupă aceeași funcție, nu s-a concretizat nimic.

Mai mult, pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a fost publicat în transparență decizională proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu se află printre instituțiile pentru care vor opera modificări”, potrivit colectivului de angajați de la APIA Argeș.

La protestul de astăzi au participat atât salariații Centrului județean Argeș, cât și ai centrelor locale APIA din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș, Câmpulung, Topoloveni, Costești, Domnești și Vedea.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *