SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a semnat contractul pentru introducerea în Sistemul Informațional Geografic (GIS) al societății a rețelelor de apă și canalizare de pe 292 de străzi din Pitești, Bascov, Albota, Moșoaia și Bradu, contract finanțat dintr-un împrumut BERD.

Pe parcursul a 18 luni vor fi cartografiate rețelele de apă și canalizare pe o lungime de peste 230 de kilometri de tramă stradală. După realizarea lucrărilor de măsurare topografică a poziției elementelor de rețea, dar și de identificare a caracteristicilor acestora în teren, informațiile rezultate vor fi transpuse în hărți digitale, care vor actualiza sistemul GIS al societății.

Hărțile digitale GIS sunt un instrument esențial în activitățile de alimentare cu apă și canalizare, fiind folosite, printre altele, la planificarea și realizarea mentenanței rețelelor, la identificarea și eliminarea avariilor și pierderilor, la modelarea comportării unor tronsoane de rețea în diverse cazuri (cum ar fi creșterile bruște de consum de apă) și la proiectarea extinderii rețelelor, ca urmare a apariției de noi zone rezidențiale.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *