Deputatul PNL Robert Sighiartău a depus în Parlament un proiect destinat transportului local al elevilor.

Parlamentarul propune ca toți elevii din învăţământul primar şi secundar să aibă gratuitate în întreaga țară pe transportul public local, iar în municipiile și orașele cu peste 50.000 de locuitori (categorie în care se încadrează și Piteștiul) să fie organizate curse speciale pentru transportul de la şi până la unitatea de învăţământ.

„Elevii din învăţământul primar şi secundar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate sunt scutiţi de la plata tarifelor pentru transportul public local până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la finalizarea studiilor secundare.

În municipiile sau oraşele care au mai mult de 50.000 de locuitori elevii din învăţământul primar şi secundar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate beneficiază de transport specializat de tipul curselor şcolare pentru transportul de la şi până la unitatea de învăţământ”, se precizează în proiect.

Parlamentarul motivează că „gratuitatea transportului local al elevilor către unităţile de învăţământ ar reprezenta o măsură importantă de stimulare a frecventării cursurilor şi de eliminare a abandonului şcolar” și, pe de altă parte, că „organizarea transportului şcolar de tipul curselor şcolare în municipiile şi oraşele mari cu peste 50.000 de locuitori va creşte gradul de siguranţă pentru transportul elevilor până la şcoală sau de la şcoală către domiciliu”.

Precizăm că autobuze școlare există deja în localități ca de exemplu municipiul Cluj-Napoca (foto), dar este vorba de inițiative locale. Dacă proiectul deputatului liberal va fi adoptat, atunci, prin modificarea Legii Educației, primăriile din toate localitățile cu peste 50.000 de locuitori vor fi obligate să organizeze curse pentru transportul exclusiv al elevilor. (Sursă foto: Ziua de Cluj)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *