Începând de astăzi, 31 ianuarie 2024, în Argeș se vor putea deconta abonamentele pentru transportul elevilor care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pentru anul școlar 2023-2024. Anunțul îl face Consiliul Județean (CJ).

„În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean din data de 31 ianuarie 2024 s-a aprobat valoarea unitară medie la nivel național de 0,37 de lei/km aferentă sumei forfetare lunare. Valoarea a fost stabilită și avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Cum am primit răspunsul, am și introdus proiectul pe ordinea de zi, tocmai pentru a urgenta lucrurile, iar elevii și transportatorii să își poată recupera banii, sperăm inclusiv retroactiv”, declară Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Decontarea sumelor forfetare se va face de către Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar și școli.

Potrivit CJ, acest demers a fost întârziat până acum din cauza normelor legislative. Despre problema cu care s-au confruntat părinții elevilor navetiști, detalii AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *