Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) informează că sesiunile pentru depunerea dosarelor în cadrul programelor “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus” au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020 (potrivit calendarului inițial, termenul expira astăzi, 30 octombrie 2020).

Ca noutate, în programul “Rabla Plus” a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult şase luni în urmă faţă de data vânzării şi care nu depăşesc 6.000 de km, inclusiv autovehiculele care au fost utilizate pentru activităţi de drive-test sau demo. În plus, vor fi eligibile în program acele autovehicule care, conform legislaţiilor naţionale din cadrul Uniunii Europene (UE), au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

Pe de altă parte, AFM anunţă că sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru programul referitor la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ – a fost, de asemenea, prelungită până pe 30 noiembrie 2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *