Persoanele cărora li se recomandă efectuarea unei bronhoscopii pot beneficia gratuit de această procedură, cu internare de zi, la Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Procedura este efectuată fără costuri pentru pacienți, în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și a cardului de asigurat. Este obligatorie programarea prealabilă, la numărul de telefon 0248.287.150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-13:00.

Se efectuează în Cabinetul de Endoscopie Bronșică a Spitalului Județean de Urgență Pitești, la recomandarea medicului, în situația în care există suspiciunea unei patologii pulmonare a cărei etiologie nu poate fi identificată prin intermediul altor investigații imagistice (radiografie pulmonară, CT toracic) și de laborator (examen bacteriologic al sputei).

Bronhoscopia face posibilă vizualizarea interiorului căilor aeriene – laringe, corzi vocale, trahee, bronhii principale și bronhii segmentare – cu ajutorul unui aparat subțire și flexibil, dotat cu o cameră video în vârf (fibrobronhoscop).

Principalele indicații pentru efectuarea bronhoscopiei:

-stabilirea diagnosticului etiologic al infecțiilor pulmonare din aspirat bronșic;

-prelevarea de biopsii pulmonare pentru confirmarea suspiciunii de tumori ale sistemului respirator.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *