Consilierii locali USR din Merișani (Viorel Filip, Laurențiu Ghilencia și Iulian Militaru) au propus sau susținut pentru anul 2023 mai multe proiecte:

-dotarea cu centrală termică a grădiniței din Borlești;

-înlocuirea învelitoarelor la grădinița din Borlești;

-amplasarea mai multor camere video stradale în comună;

-dotarea cu mobilier și echipamente digitale a școlilor din localitate;

-creșterea eficienței energetice a Școlii Primare Dobrogostea;

-creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Merișani;

-creșterea eficienței energetice a localului Școala Veche Vâlcele.

Un merit deosebit pentru introducerea în bugetul local a acestor proiecte îl are consilierul USR Viorel Filip, membru în Consiliul de Administrație al școlilor. S-a implicat prin transmiterea în mod constant de informații către Primărie cu privire la sesiunile de finanțare necesare realizării investițiilor.

O mare problemă în zonă este lipsa rețelei de gaze în toate satele comunei. „Noi insistăm în permanență pentru găsirea unei soluții. În bugetul local se alocă în fiecare an bani pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în satele Dobrogostea, Vărzaru și Borlești, dar autoritațile executive sunt incapabile să demareze acest proiect”, atrag atenția consilierii USR Merișani.

Pe de altă parte, consilierii USR alături de consilierii din opoziție au sprijinit introducerea în bugetul de anul acesta a fondurilor necesare pentru amenajarea unei rigole pentru scurgerea și colectarea apei pe strada Valea Mare din Borlești.

Laurențiu Ghilencia, consilier local USR în Merișani: ,,La noi în comună este pentru prima dată după foarte mulți ani când se încearcă atragerea de fonduri europene, dar toate sunt pe PNRR. Noi mereu am pus presiune pe Primărie să atragă fonduri europene și să scoată la concurs cele două posturi libere din organigramă.

Datorită insistențelor noastre și mai ales a exemplului personal în relația cu cetățenii, activitatea în Primărie s-a transparentizat sau cel puțin s-a mai îmbunătățit situația. Au început să fie preocupați mai mult de aceste surse de finanțare, așa cum reiese și din proiectul de buget, proiect în care au fost acceptate și propunerile USR, dar și propunerile opoziției unite (USR, PNL și consilierul independent). Prin urmare, nu a mai fost cazul depunerii de amendamente sau de negocieri, bugetul fiind adoptat cu unanimitate de voturi.

Este pentru prima oară când bugetul de investiții arată ALTFEL. Vom fi atenți ca toate proiectele aprobate să se și realizeze. Vom urmări în continuare cu mare atenție cum se cheltuie banii contribuabililor din comună și, în funcție de noile nevoi, vom veni cu noi propuneri care să fie implementate de autoritățile executive”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *