Simptomele infecțiilor genitale sunt, în general, ușor de recunoscut, după intensitatea pe care o au și disconfortul pe care îl produc. Chiar dacă unele dintre aceste infecții pot fi asimptomatice, cele mai multe manifestă simptome vizibile, pe care este bine să le știi, pentru a putea să înțelegi că nu sunt normale.

Cele mai des întâlnite tipuri de infecții vulvo-vaginale sunt candidoza, herpesul genital, vaginoza bacteriană și infecția cu HPV. Dintre acestea, doar vaginoza și candidoza apar ca urmare a modificării PH-ului vaginal. Restul sunt boli cu transmitere exclusiv sexuală, informează Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești.

Care sunt simptomele care trebuie să îți dea de gândit?

În mod normal, culoarea secrețiilor genitale este apoasă și transparentă, fără miros. Orice modificare ce apare la nivelul culorii, mirosului și consistenței este un prim semnal de alarmă că poți avea o infecție vulvo-genitală. De aceea, este recomandat să fii foarte atentă la acest aspect, pentru a putea să tratezi din timp orice afecțiune care apare la nivelul zonei intime.

Mâncărime

Dacă simți mâncărime sau senzație de arsură la nivelul zonei intime, poate fi și acesta un semn al unei posibile infecții. În același timp, mai poate să apară și o inflamație sau roșeață. Toate pot produce o mare stare de disconfort și sunt un semnal clar al faptului că trebuie să ajungeți la un control.

Durere în timpul actului sexual

Acesta este un simptom des întâlnit în cazul infecțiilor vulvo-genitale și este foarte ușor de reperat. Orice senzație de disconfort pe care o resimți în timpul actului sexual necesită un control ginecologic. Cauzele pot fi multiple, dar este mai bine să tratezi din timp, înainte să apară complicațiile.

Durere la urinare

Este unul dintre simptomele care produce cea mai mare stare de disconfort, deoarece acest tip de durere nu scade în intensitate și nu dispare, ci devine din ce în ce mai acut. Când se instalează, nu amâna niciun moment vizita la ginecolog.

Respectă controalele de rutină, pentru a te asigura că rămâi sănătoasă

Pe de altă parte, nu trebuie să ai neapărat o infecție vulvo-genitală pentru a ajunge la un consult de specialitate. Respectarea controalelor de rutină te poate ajuta să previi apariția unor afecțiuni mai grave, precum cancerul de col și infertilitatea.

Centrul Medical Doctor Luca Medicover din Pitești a pregătit pentru tine două pachete speciale care să te ajute să te menții sănătoasă:

INTIM PACK (119 lei)

Recoltare probe

Secreție vaginală frotiu

Secreție vaginală cultură bacterii

Secreție vaginală cultură fungi

25% reducere preț la consultație ginecologie.

INTIM + (170 de lei)

Recoltare probe

Secreție vaginală frotiu

Secreție vaginală cultură bacterii

Secreție vaginală cultură fungi

Examen Babeș Papanicolau în mediu lichid

25% reducere preț la consultație ginecologie.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *