Ca primar de municipiu reședință de județ, Cristian Gentea (PSD) va putea beneficia de informații din domeniul securității naționale.

Primarul Piteștiului va primi astfel de informații, de la SRI, pentru probleme care vizează competența instituției pe care o conduce.

Acest lucru va fi posibil ca urmare a votului favorabil dat astăzi de Senatul României, ca for decizional, unei proiect inițiat de parlamentari de la PSD și PNL pentru modificarea Legii cu privire la securitatea națională a României. Potrivit modificării adoptate, primarii de sectoare din București și primarii municipiilor reședință de județ au fost incluși în categoria beneficiarilor de informații din domeniul securității naționale.

„Ultima modificare şi completare a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României a fost publicată în Monitorul Oficial 190 din 18 martie 2014. Realitatea practică a ultimilor ani arată că atât primarii de sectoare ai municipiului Bucureşti, cât şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au în gestiune obiective de interes cu impact în zona securităţii naţionale, administrarea patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a unor fonduri importante cu implicaţii în zona de securitate naţională”, au argumentat inițiatorii.

Ca excepție, primarii municipiilor reședință de județ nu vor primi informații din domeniul securității naționale obținute în străinătate de Serviciul de Informații Externe (SIE).

Legea va fi trimisă pentru promulgare la Președintele României, Klaus Iohannis.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *