PSD și PNL îi hărțuiesc pe primarii de la USR și le blochează proiectele, acuză Ionuț Moșteanu. Liderul deputaților USR și parlamentar de Argeș o dă ca exemplu și pe Elena Lasconi, primarul Câmpulungului, șicanată de prefectul liberal Radu Perianu.

Moșteanu este revoltat pentru că, spune el, piedicile puse de pesediști și liberali lovesc în interesele comunităților pe care primarii USR nu fac altceva decât să le reprezinte la nivel administrativ.

”PSD și PNL continuă să blocheze și să hărțuiască primarii USR. Ei nu duc lupta cu primarii USR, duc lupta împotriva comunităților, împotriva a sute de mii de oameni care văd cum un teren de joacă, strada pe care locuiesc sau școlile pentru copiii lor nu sunt modernizate deoarece PSD și PNL au majoritate în Consiliul Local. Atât. Pentru că, împreună, formează majorități, își permit să blocheze dezvoltarea orașelor conduse de primarii USR. Când nu o pot rezolva în Consiliul Local, își trimit prefecții peste primari.

La Sectorul 1, PSD și PNL au blocat investiții de zeci de milioane de lei. Urmau să fie puse în funcțiune panouri fotovoltaice pe 10 școli și licee și să fie cumpărate 42 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Nu se mai întâmplă. Urma să fie deschisă parcarea de sub Pasajul Basarab. Nu se mai întâmplă.

La Brașov, PSD și PNL au blocat, la fel, investiții de milioane: o școală nouă, masă caldă în școli, o parcare subterană, parcări supraterane în mai multe cartiere, Parcul Natural Brassovia – protejarea pădurilor, Forumul Orașelor Verzi – care era cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est ori burse gratuite oferite tinerilor pentru reconversie socială.

La Câmpulung Muscel știm ce face prefectul PNL de Argeș. A blocat finalizarea lucrărilor de pe bulevardul Pardon. Apoi au pus Avocatul Poporului să o hărțuiască pe Elena Lasconi.

Asta e politica PSD-PNL: să blocheze primarii USR! Ei și apropiații lor au pierdut banii din contractele cu statul și sunt disperați!”, afirmă Ionuț Moșteanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.