Un șofer, de 39 de ani, din București, a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar penal deschis de Biroul Rutier Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Bărbatul a fost reținut pentru că a lovit cu mașina (un autoturism Renault) un pieton, nu a oprit și nu a anunțat Poliția. Accidentul a avut loc luna trecută, în noaptea de 25 spre 26 iulie, în jurul orei 04:30, pe drumul național 65B. „În timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 65B, dinspre Autostrada A1 către Pitești, șoferul a accidentat un bărbat, de 60 de  ani, care circula ca pieton, după care și-a continuat deplasarea, fără a anunța evenimentul și fără a opri la fața locului”, ne precizează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Pietonul, care era băut, a fost grav rănit, suferind și o fractură de șold. A zăcut două ore la locul accidentului, până când a fost văzut de un trecător, care a alertat autoritățile. Victima a fost internată de urgență în spital.

„În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, a fost identificat atât autoturismul implicat în eveniment, cât și conducătorul autoturismului”, potrivit sursei citate.

Bucureșteanul le-ar fi declarat anchetatorilor că nu și-a dat seama că a lovit un om, motivând astfel faptul că nu a oprit mașina și nu a anunțat autoritățile.

După administrarea probatoriului, șoferul a fost reținut ieri pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare împotriva sa a unei măsuri preventive. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.