Nicolae Marius Manole (PSD), primarul comunei argeșene Aninoasa și fost consilier județean, va ispăși 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

Astăzi, Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondat apelul pe care primarul l-a făcut împotriva hotărârii prin care Tribunalul Argeș l-a condamnat în aprilie anul acesta la 4 ani de pușcărie cu executare. Decizia este definitivă. Hotărârea Tribunalului Argeș a fost menținută, iar edilul va merge la închisoare.

De asemenea, lui Nicolae Marius Manole i-a fost interzis prin decizia judecătorilor, ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în oricare funcție publică sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

Condamnarea este pentru fapte de evaziune fiscală pe care Nicolae Marius Manole le-a făcut în urmă cu zece ani, în calitatea sa de atunci de administrator, președinte al Consiliului de Administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești. Prejudiciul adus statului a fost calculat de procurori la 609.000 de lei.

Hotărârea de astăzi a Curții de Apel Pitești: „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, inculpatul Manole Nicolae Marius şi partea civilă ANAF Bucureşti – DGRFP Ploieşti pentru AJFP Argeş împotriva sentinţei penale nr. 123/13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 7487/109/2019.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la 400 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 decembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.

Amintim că în vara anului trecut Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit în incompatibilitate pe același Nicolae Marius Manole pentru fapte din perioada celor două mandate ale acestuia de consilier județean (aici amănunte). Manole se judecă cu ANI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *