Nicolae Marius Manole (PSD), fost consilier județean, actualmente primar al comunei argeșene Aninoasa, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016-2020 și 2020-2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic a încheiat în intervalul 25 iunie 2019-3 iunie 2021 trei contracte de prestări servicii medicale și patru acte adiționale la acestea, în valoare totală de 16.352 de lei, cu instituții aflate sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, precizează Agenția Națională de Integritate.

ANI l-a informat pe primarul comunei Aninoasa despre declanșarea procedurii de evaluare, despre problema găsită și cu privire la drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Primarul Nicolae Marius Manole nu a depus, însă, la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, informează ANI.

„Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, conform legii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.