Societatea de termoficare a municipalității Pitești a început astăzi montarea unui sistem de panouri solare pentru apă caldă de consum cu aport pentru încălzire la Centrala Termică 206, de pe strada Eremia Grigorescu. Această centrală deservește 124 de apartamente.

„Vor fi montate 22 de panouri solare termice, fiecare cu câte 30 de tuburi, având o putere instalată de 43.56 kW, și un panou fotovoltaic, care va asigura energia electrică de siguranță în caz de întrerupere a energiei electrice din rețea. Sistemul va conduce la scăderea cu până la 25% a tarifului la apă caldă”, susține societatea de termoficare.

Potrivit SC Termo Calor Confort, investiția se ridică la 170.000 de lei plus TVA.

Sunt primele panouri solare termice montate în Pitești pentru apartamentele racordate la rețeaua publică (centralizată) de încălzire.

„După monitorizarea și evaluarea eficienței acestui proiect pilot, Primăria Pitești intenționează să extindă acest sistem inovativ la nivelul întregului oraș, prin solicitarea și accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene”, informează Primăria Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *