Update, ora 14:30

Alte două persoane (un adult și un copil) s-au prezentat la spital după explozie. Bilanțul a ajuns la 15 persoane rănite.

Update, ora 14:10

Direcția de Sănătate Publică Botoșani precizează că dintre cei 13 răniți, 8 sunt clienți și 5 sunt angajați de la Dedeman.

Update, ora 14:00

ISU Botoșani: „Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. În urma misiunilor de căutare, salvatorii nu au identificat alte persoane surprinse”. 

Update, ora 13:45

Dedeman, comunicat oficial: „În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

De asemenea, subliniem că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este ne să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”.

Update, ora 12:15

Ministerul Sănătății: „În dimineața zilei de 7 iunie a avut loc o explozie la un centru comercial din municipiul Botoșani.

Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului.

Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU”.

Update, ora 11:45

O a treisprezecea victimă s-a prezentat singură la spitalul din Botoșani, la Unitatea de Primiri Urgențe.

Update, ora 11:25

Un elicopter SMURD Black Hawk din București urmează să decoleze spre Botoșani.

„Au fost constituite echipe de căutare-salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate”, anunță DSU.

Update, ora 11:15

Un nou bilanț transmis de ISU Botoșani: 12 răniți (cu arsuri de gradul I și II și traumatisme), dintre care unul este în stare gravă și a fost intubat. Toți au fost transportați la spital.

Update, ora 11:05

Cei 10 răniți ar fi toți angajați ai magazinului, informează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

„Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua cu alimentare cu gaze din interiorul magazinului. Despre victime înțeleg că sunt angajați, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri”, precizează, la rândul său, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

110 persoane (angajați ai magazinului și clienți) s-au autoevacuat imediat după explozie.

Știrea inițială, ora 10:50

O explozie puternică s-a produs în urmă cu puțin timp la magazinul Dedeman din municipiul Botoșani. Potrivit primelor informații, 10 persoane sunt rănite (au suferit arsuri și traumatisme).

„Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal victime multiple, două  ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în dinamică”, informează ISU Botoșani. (Sursă foto: ISU Botoșani)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *