Sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 15:00 și, respectiv, de la ora 19:00, în sala mare, Teatrul ”Alexandru Davila” va prezenta o nouă premieră: spectacolul „Opt femei”, în regia lui Constantin Cotimanis.

Spectacolul ”Opt femei” este o comedie a autorului și regizorului francez Robert Thomas, care urmează firul clasic al romanelor poliţiste.

„Un bărbat a murit în condiții necunoscute, iar cele opt femei prezente în casă încearcă să descopere singure cine a fost ucigașul, care poate fi una dintre ele. Oricare dintre femei ar fi putut comite crima şi totuşi toate se declară nevinovate.

Pe parcursul anchetei, fiecare femeie are o poveste de spus, dar și multe secrete de ascuns. Toate mint cu îndârjire cu privire la programul lor din ziua respectivă, dar se pare că toate ar fi avut un motiv să comită crima. Unele legături se întăresc, în vreme ce altele se destramă.

Fără să fie un misogin declarat, Robert Thomas este un caricaturist al tuturor însușirilor atribuite, în mod tradițional, femeii: dragostea, generozitatea, puritatea, fidelitatea, capacitatea de sacrificiu și de iertare. Prinse în capcană, personajele piesei scot la iveală întreaga panoplie a defectelor femeii, fără milă și fără toleranță”, se arată în descrierea spectacolului.

Rolurile sunt interpretate de Iulia Dumitru, Paula Chirilă, Lia Deaconu, Ramona Olteanu, Mirela Popescu, Ioana Podăreanu, Diana Bagdasar și… Constantin Cotimanis, în rolul feminin Mamy.

Spectacolul are o durată de două ore și 20 de minute (fără pauză) şi li se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *