Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au făcut astăzi 13 percheziții domiciliare în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal cu privire la infracțiuni de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro, în cupiuri de 20, 50 și 100, susceptibile a fi contrafăcute.

Cei trei s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, cu valoare însemnată, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După realizarea achizițiilor, plasatorii ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile care fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Vor fi puse în executare mandate de aducere pe numele celor trei.

La acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din județele Alba, Arad, Bacău, Neamț, Sibiu și Vâlcea și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale Alba, Arad, Bacău și Neamț. Acțiunea a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *