Direcția Generală Anticorupție (DGA) a informat în urmă cu puțin timp: „Pe data de 18.02.2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare trei mandate de aducere.

Acțiunea a avut loc într-o cauză penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, instigare la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de fals intelectual față de un agent de poliție din I.P.J. Argeș – Biroul Rutier Pitești și alte două persoane fără calitate specială.

Toți trei au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în vederea continuării cercetărilor.

În fapt, pe data de 20.09.2020, agentul de poliție – fiind în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu – a oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu o viteză mai mare cu 50 de km/h peste limita legală admisă pe sectorul respectiv de drum.

Pentru a nu-i întocmi proces verbal de contravenție și a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție i-a sugerat conducătorului auto să găsească o altă persoană pe numele căreia acesta să întocmească actele de constatare.

Astfel, suspectul a determinat o a treia persoană să îi comunice agentului de poliție datele sale de identificare, iar ulterior agentul de poliție a întocmit în fals pe numele persoanei indicate procesul-verbal de constatare a contravenției, aplicându-i inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce”. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *