Polițiștii locali vor începe să dea amenzi în cazul autoutilitarelor parcate neregulamentar în Pitești. “Cei care nu se vor conforma prevederilor legale vor fi sancționați”, ne declară Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești (foto).

“Modificarea hotărârii Consiliului Local a intrat în vigoare la data de 1 mai 2021, dată până la care reprezentanții Serviciului Siguranță Rutieră au desfășurat activități de informare pentru conducătorii de autovehicule.

În următoarea perioadă vor avea loc acțiuni de depistare, prevenire, constatare și sancționare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.

(…) Poliția Locală Pitești le recomandă conducătorilor auto să respecte normele legale, pentru asigurarea unui climat civilizat de circulație în municipiul Pitești”, transmite și Serviciul Siguranță Rutieră al Poliției Locale.

Amintim că de la 1 mai 2021 ocuparea domeniului public prin staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport de persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone și a vehiculelor de transport de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone – aparținând persoanelor fizice și juridice – este interzisă în parcările publice destinate autoturismelor, în parcările de reședință din jurul imobilelor de locuit, în parcările aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din municipiul Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea.

Ca alternativă, precizează Poliția Locală Pitești, pot fi folosite parcările de la stadionul „Nicolae Dobrin” și/sau zona Bowling – Bazinul Olimpic.

Amenzile pentru încălcarea acestei reguli sunt cuprinse între 300 și 1.000 de lei pentru persoanele juridice și de la 200 la 500 de lei pentru persoanele fizice.

În noiembrie 2019, printr-o Hotărâre, Consiliul Local Pitești le-a interzis și proprietarilor-persoane fizice ai unor astfel de vehicule să oprească, să staționeze sau să își parcheze mașinile în parcările destinate locatarilor și/sau în parcările destinate instituțiilor și serviciilor publice. Până atunci, interdicția era valabilă doar pentru proprietarii-persoane juridice. Potrivit HCL, măsura este valabilă de la 1 ianuarie 2020. Interdicția a fost mai mult teoretică și pe hârtie, dar de această dată administrația locală promite că va lua taurul de coarne și va trece la amendarea celor care nu respectă măsura. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *