Poliția Locală Pitești ne-a informat în urmă cu puțin timp: „Poliția Locală Pitești anunță că, începând din data de 01.05.2021, ocuparea domeniului public prin staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport de persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone și a vehiculelor de transport de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone – aparținând persoanelor fizice și juridice – este interzisă în parcările publice destinate autoturismelor, în parcările de reședință din jurul imobilelor de locuit, în parcările aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din municipiul Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea.

Ca alternativă, se pot folosi parcările de la stadionul „Nicolae Dobrin” și/sau zona Bowling – Bazinul Olimpic.

Conform HCL 60/28.10.2016, sancțiunile pentru încălcarea normelor de mai sus sunt cuprinse între 300 și 1.000 de lei pentru persoanele juridice și de la 200 la 500 de lei pentru persoanele fizice”.

Amintim că, în noiembrie 2019, printr-o Hotărâre, Consiliul Local Pitești le-a interzis și proprietarilor-persoane fizice ai unor astfel de vehicule să oprească, să staționeze sau să își parcheze mașinile în parcările destinate locatarilor și/sau în parcările destinate instituțiilor și serviciilor publice. Până atunci, interdicția era valabilă doar pentru proprietarii-persoane juridice. Conform HCL, măsura este valabilă de la 1 ianuarie 2020.

Din anunțul dat astăzi de Poliția Locală înțelegem că interdicția a fost mai mult teoretică și pe hârtie, dar că de la 1 mai anul acesta administrația locală va lua taurul de coarne și va trece la amendarea celor care nu respectă măsura.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. Bunu Constantin

    10-03-2021, 12:08 la 12:08

    Primaria Municipiului Pitesti in cazul celor care au vehicule de genul (VW Amarok, Ford Ranger, Nissan Navara, Toyota Hilux, Mitsubishi L200 sau Isuzu D-MAX) persoane fizice le este interzis stationare in parcările publice destinate autoturismelor, în parcările de reședință din jurul imobilelor de locuit, în parcările aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din municipiul Pitești, in parcarile de la hipermarket-uri sau langa poarta casei de domiciliu?
    Vehiculele enumerate mai sus au MMA mai mare de 2T ele avand undeva in jur de 2T, ar trebui ca tot ceea ce depaseste MMA 3.5T sa le fie interzisa parcarea, pana si o utilitara Dacia are MMA mai mare de 2T ea avand o greutate proprie intre 1.2T & 1.5T plus sarcina utila de aproximativ 0.8T & 1T ceea ce duce la un MMA de aproximativ 2T – 2.5T.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *