Polițiștii au fost în alertă maximă aseară în comuna Bascov, lângă Pitești, în urma unei sesizări primite de la o femeie. Aceasta a reclamat că fostul ei soț, băut, a amenințat-o într-un live pe Facebook, în timp ce se afla într-un cimitir împreună cu băiețelul lor, în vârstă de 6 ani. Speriată că bărbatul i-ar putea face rău copilului, femeia a anunțat Poliția.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din Bascov și de la secțiile 1,2 și 3 din Pitești, care au pornit în căutarea individului. L-au găsit în locuința acestuia, împreună cu băiețelul.

Poliția Argeș: „În seara zilei de 6 mai anul curent, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați în mod direct de o femeie cu privire la faptul că fostul ei soț, fiind sub influența alcoolului, a postat pe o rețea de socializare un clip în care îi adresează amenințări, fiind însoțit de fiul lor, un minor în vârstă de 6 ani, care ar putea fi în pericol ca urmare a comportamentului bărbatului.

Pentru clarificarea cât mai rapidă a situației, au fost mobilizați polițiștii de ordine publică de la secțiile de poliție 1, 2, 3 și Secția de Poliție Rurală Bascov, care au efectuat simultan căutări, fiind vizate în principal locația în care bărbatul s-ar fi filmat împreună cu copilul minor, precum și imobilul unde bărbatul locuiește, pe raza comunei Bascov. În scurt timp, cei doi au fost identificați la locuința bărbatului, din primele verificări rezultând că minorul nu se afla într-o stare de pericol”.

Femeia nu a făcut plângere. Prin urmare, fostul ei soț a primit doar o amendă. Pe de altă parte, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Cel mai important, copilul i-a fost încredințat mamei. „În urma completării formularului de risc prevăzut de Legea 217/2003, a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul respectiv.

De asemenea, în urma evaluării situației de către reprezentanții DGASPC (n.r. – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), a fost dispusă, pentru o perioadă determinată, măsura încredințării minorului către mamă.

Femeia nu a format plângere prealabilă împotriva fostului ei soț, bărbatul fiind sancționat contravențional de polițiști cu o amendă de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, ca urmare a adresării de injurii și amenințări cu acte de violență”, precizează Poliția Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *