Astăzi, în sala de spectacole a Filarmonicii, s-a desfășurat o dezbatere publică a proiectului de buget al municipiului Pitești pentru anul 2021. De asemenea, a fost dezbătut proiectul de dezvoltare a Piteștiului pentru acest an.

O noutate față de schița proiectului de investiții prezentată inițial pe site-ul Primăriei este acordarea de la bugetul local a sumei de 50.000 de lei în vederea realizării unui studiu de oportunitate pentru eventuala construire în Pitești a unui spital municipal.

Tiberiu Irimia, consilier local PNL, i-a cerut primarul Cristian Gentea (PSD) ca în proiectul de buget să fie prevăzuți bani și pentru studiul de fezabilitate: „Vreau să ne explicați și nouă mai clar ce înseamnă la solicitarea cu spitalul. Noi am zis că ar fi bun un studiu de fezabilitate. Dvs. ne-ați spus că se face studiu de oportunitate. Să nu pierdem mult timp cu studiul de oportunitate. Planul nostru este să găsim o axă de fonduri europene prin care să facem spitalul, cu o cheltuială minimă din partea Primăriei. Și zic să nu pierdem mult timp și să nu pierdem toate axele importante care sunt în acest moment pe sănătate (…) Putem să îl facem (n.r. – studiul de oportunitate), dar să avem în calcul și banii pentru studiul de fezabilitate”.

Primarul a replicat: „Nu am nici cea mai mică problemă. Când am spus oportunitate, mă gândeam la locație, în genul acesta. Nu am o problemă. Nu știu cât ar fi necesar pentru un studiu de fezabilitate pentru un spital municipal”.

Prin urmare, a dat de înțeles Cristian Gentea, Primăria ar urma să includă în proiectul bugetului de dezvoltare a Piteștiului pentru anul 2021 nu doar suma pentru studiul de oportunitate, ci și banii pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii pe viitor a unui spital municipal.

Informații despre proiectul de buget al Piteștiului pentru 2021, precum și despre proiectul de investiții municipale pentru acest an, AICI. Proiectele vor fi supuse dezbaterii și votului într-o viitoare ședință în plen a Consiliului Local, data de desfășurare a ședinței urmând să fie stabilită. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *