La inițiativa Instituției Prefectului Argeș, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul Școlar și cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, două săli ale Colegiului Economic “Maria Teiuleanu” din Pitești au fost amenajate pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

Demersul Instituției Prefectului a fost făcut în contextul unui număr crescut de infectări cu noul coronavirus, anchetele epidemiologice trebuind efectuate rapid și eficient, pentru limitarea răspândirii virusului.

În cele două încăperi au fost instalate 30 de linii telefonice și tablete cu acces la Internet. Pentru realizarea anchetelor epidemiologice (telefonic) vor lucra 60 de persoane, pe două schimburi, voluntari din societatea civilă și medici de medicină școlară. Aceștia au sarcina de a-i apela telefonic pe cei testați pozitiv cu SARS-CoV-2, în vederea depistării persoanelor cu care au intrat în contact.

În prezent, în Argeș DSP realizează toate anchetele epidemiologice în cel mult 24 de ore, potrivit Instituției Prefectului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *