Update, ora 22:30

În cartierul Trivale, o bună parte dintre cei cu care au discutat reprezentanții USR sunt oameni de vârsta a treia. Pe bună dreptate, seniorii au reclamat valoarea scăzută a pensiilor, puterea lor de cumpărare fiind grav afectată de scumpirea vieții de zi cu zi.

Cei doi parlamentari USR de Argeș, senatorul Narcis Mircescu și deputatul Ionuț Moșteanu, i-au informat pe pensionarii din Trivale că pensiile ar putea fi mărite cu 27%: „Oamenii ieșiți la discuții erau supărați că o creștere a pensiilor cu 11% nu le ajunge pentru a depăși explozia prețurilor.

Le-am explicat că PSD și PNL ar putea mări chiar de mâine pensiile cu 27%. Atât permite imediat procentul din PNRR. Dar nu o fac nici cu 27%, nici cu 11%. Nu măresc deloc pensiile anul acesta. De ce? Au spart banii pe sinecuri și pensii speciale”.

O altă problemă sesizată de cetățenii din cartier este deficitul de locuri de joacă. „Nu ai unde să îți duci copilul la joacă. Promitea Gentea parcuri noi în campanie. Le-a văzut cineva? Se ascunde în Primărie la fel cum a făcut Ionică 4 ani. Dar ce altceva putea să iasă dintr-un primar PSD?”, spune deputatul Ionuț Moșteanu.

La discuțiile cu piteștenii din cartierul Trivale a participat și Emilia Mateescu, fost prefect al județului Argeș.

Știrea inițială, ora 17:30

Reprezentanții USR iau la pas cartierele Piteștiului. Ieri au fost în Găvana, iar în această seară sunt în cartierul Trivale. Senatorul Narcis Mircescu, deputatul Ionuț Moșteanu, viceprimarul Mihai Mihăilescu și consilierii locali de la USR merg și discută cu cetățenii orașului.

„Alături de o parte din echipa USR Argeș am fost în Găvana, unde am discutat cu locuitorii din zonă atât despre problemele cu care se confruntă cartierul, cât și despre actuala criză economică, pentru care Guvernul PSD-PNL nu este capabil să găsească soluții.

Am împărțit sute de exemplare ale ziarului „Uniți, prin fapte”, în care puteți citi despre realizările, inițiativele și soluțiile aleșilor locali USR din Argeș. În afară de realizările celui mai bun primar din Argeș, Elena Lasconi, avem consilieri locali bătăioși, motivați, care au hotărât să schimbe lucrurile în localitățile lor”, afirmă senatorul Narcis Mircescu, președintele USR Argeș.

„Noi vom continua să fim în stradă!” – este mesajul deputatului Ionuț Moșteanu: „În timp ce PSD și PNL continuă să își angajeze sinecurile în funcții – doar zilele trecute au creat 200 de noi posturi în Guvern, în timp ce își dau contracte cu statul între ei, piteștenii și românii nu mai fac față scumpirilor. Pensiile au rămas la fel și s-au săturat de minciunile PSD și PNL și de procentele lor aruncate la TV. Ratele aproape că s-au dublat, în timp ce banii câștigați au rămas la fel.

Piteștenii văd că nimic nu s-a schimbat în oraș, că dezastrul lăsat în urmă de Ionică a continuat și cu Gentea.

Problemele astea sunt problemele românilor din stradă. Noi vom continua să fim în stradă!”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *