Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale în cazul medicului ginecolog Florian Bobe, de la Maternitatea Polizu din București, pentru tentativă de omor calificat. Procurorii s-au sesizat în urma unei plângeri penale formulate de părinții unei fetițe din Pitești.

„În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus începerea urmăririi penale și, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternității Polizu, sub aspectul sărvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat.

În ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reținut existența unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situație de fapt:

La data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiță viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat nașterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin, fără semne de viabilitate.

Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală, care urmează a fi efectuată de către experți din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” București, cercetările fiind continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru stabilirea tututor împrejurărilor de fapt.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București într-un comunicat de presă transmis cu puțin timp în urmă.

Tatăl fetiței spune că, în aprilie 2019, pentru că a avut complicații cu sarcina, soția lui, însărcinată în 6 luni, a fost trimisă de către medicii din Pitești la Maternitatea Polizu din Capitală.

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (…) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum.

Au internat-o pe soţie, era pe 22 (n.r. – 22 aprilie 2019). Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă.

I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu a adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. – pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur și simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, afirmă tatăl fetiței, potrivit G4Media.

A doua zi, o asistentă ar fi întrebat-o pe soția bărbatului dacă dorește ca spitalul să trimită acasă corpul fetiței sau dacă vrea să i se facă necropsie pentru stabilirea cauzei decesului.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la – probabil că acolo au o cameră frigorifică – s-a dus în camera frigorifică şi, din greşeală, a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată. La fel, a început să plângă copilul în sac.

Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, povestește tatăl fetiței, conform sursei citate.

„Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu, ei au vrut să muşamalizeze cazul”, adaugă tatăl fetiței.

Fetița a fost intubată și a stat la incubator pentru o perioadă de trei luni. A supraviețuit și ulterior, din fericire, s-a dezvoltat normal.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *