Viaţa unui femei de 77 de ani care era la un pas de moarte a fost salvată la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) de către neurochirurgul Alexandru Goleșteanu. Din echipa care a intervenit au făcut parte și colegi din Secția de Neurochirurgie, din Blocul Operator și ATI.

Pacienta, cu accident vascular cerebral hemoragic și hemiplegie dreapta, a ajuns la SJUP prin transfer de la o altă unitate medicală. Pentru bolnavă, nici intervenția chirurgicală nu reprezenta o garanție că o să supraviețuiască. Fără aceasta, însă, risca să mai trăiasca una, cel mult două zile, susține neurochirurgul. Din fericire, a riscat, iar medicul a făcut tot posibiliul să o salveze.

„Prognosticul, după literatura de specialitate, era unul slab atât vital, cât și neurologic. La 7 zile postoperator pacienta recuperează în proporție bună paralizia și vorbește. Un miracol de care ne-am bucurat cu toții! Mulțumesc pentru colaborarea, implicarea și sacrificiul întregului colectiv din cadrul Blocului Operator, din secția ATI și Neurochirurgie”, declară dr. Goleșteanu.

Născut în Iași, Alexandru Goleșteanu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, urmând studiile de doctorat la aceeași instituție de învățământ superior, specializarea Neurochirurgie. Stagiile de practică le-a făcut la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, dar și în spitale din Germania, unde a și fost angajat.

De la 1 august 2020, dr. Goleșteanu profesează la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, alături de părintele neurochirurgiei din Argeș, renumitul prof. dr. Mihai Popescu.

„Să ai în mâinile tale un pacient cu prognostic rezervat și să îl readuci la viață, asta înseamnă să pui suflet și toate cunoștințele asimilate până în acel moment în tratatea acelui caz. Contează mult și evoluția post operatorie, precum și respectarea cu strictețe a indicațiilor medicale”, afirmă tânărul neurochirurg, care are 36 de ani.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *